Blog

Novostavby

15. 8. 2019

Dle aktuálního znění Vyhl. 78/2013 Sb. musí všechny NOVOSTAVBY realizované po 1. 1. 2020 splňovat podmínky pro zařazení do kategorie tzv. „Budov s téměř nulovou spotřebou energie“ (nZEB – z anglického Nearly Zero Energy Building).

V praxi to znamená, že obvodové konstrukce je třeba zateplit větší vrstvou tepelné izolace, stejně tak okna, dveře či vrata a světlovody musejí mít lepší tepelně technické vlastnosti, než tomu bylo doposud. Dále je kladen důraz na to, aby část dodávané energie do budovy pocházela z obnovitelných zdrojů, případně aby budova energii produkovala.

Zajímavým řešením je v tu chvíli tepelné čerpadlo (vzduch – voda) příp. multisplitová klimatizace (vzduch – vzduch) v možné kombinaci se systémy FVE. Tato kombinace není nijak finančně náročná a při hodnocení energetické náročnosti domů představuje významný zdroj pro pokrytí spotřeby energie elektrickým vytápěním. Klimatizace pomáhá řešit přehřívání objektu v letních obdobích, které je u novostaveb daleko větším problémem než tepelné ztráty při vytápění v zimních měsících. Vzhledem k extrémním letním teplotám je navíc klimatizace stále častějším požadavkem a v mnoha případech se tak dá považovat za nedílnou součást většiny zamýšlených novostaveb.

Vzhledem ke stále rostoucím cenám energií je tepelné čerpadlo nejlepší variantou pro snížení provozních nákladů vytápění, chlazení a ohřevu TUV na minimum.

ZAJISTÍME PRO VÁS

  •  návrhy technologií a projekční podporu
  •  posouzení vhodnosti návrhu vzhledem k požadavkům klienta
  •  porovnání investičních a provozních nákladů
  •  kalkulace návratnosti investičních nákladů
  • vyřízení žádosti Nová zelená úsporám u SFŽP
  •  dodávka a instalace technologií chlazení a vytápění
  •  záruční a pozáruční servis, periodické kontroly

Neváhejte nás kontaktovat nebo osobně navštívit na našem showroom v Hradci Králové – Piletice, kde můžete vybrané technologie vidět v provozu.

Naše společnost Vás již od počátku podporuje ve Vašich myšlenkách a pomáhá realizovat Vaše projekty.